Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Νέο μήνυμα από τις ΗΠΑ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος
[KoolNews]: Νέο μήνυμα από τις ΗΠΑ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

[KoolNews]: Νέο μήνυμα από τις ΗΠΑ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Μήνυμα στην Ελλάδα στέλνουν οι ΗΠΑ με αφορμή το θέμα του χρέους.

Μετά από την παρέμβαση του Τζακ Λιου στο βήμα της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σητς, προέτρεψε την Ελλάδα να προχωρήσει πρώτα στις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής σχετικά με τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης στη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα του διεθνούς οργανισμού να συμμετέχει με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους για την ανάγκη σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Σητς ουσιαστικά απάντησε ότι η μπάλα βρίσκεται πίσω στο έδαφος της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τη συζήτηση είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και θα τη βάλουν σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Σητς:

«Το ερώτημα που θέτετε είναι πολύπλευρο, με πολλές διαφορετικές πτυχές. Αν το δει κανείς από ψηλά, η αίσθησή μου είναι ότι τα τελευταία έξι χρόνια οι ελληνικές αρχές και η ελληνική οικονομία έχουν κάνει κάποια εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχουν σημειώσει πρόοδο στο να καταστήσουν την ελληνική οικονομία πιο ισόρροπη και ανταγωνιστική από το παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!