Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: Νέα ψυχρολουσία για τους συνταξιούχους: Πλαφόν 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη
[KoolNews]: Νέα ψυχρολουσία για τους συνταξιούχους: Πλαφόν 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη

[KoolNews]: Νέα ψυχρολουσία για τους συνταξιούχους: Πλαφόν 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη

Ποσά που έχουν λάβει το τελευταίο εξάμηνο θα κληθούν να επιστρέψουν στα ταμεία τους όσοι έχουν κύρια σύνταξη πάνω από 2.000 ευρώ ή περισσότερες από μία κύριες συντάξεις που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιουνίου 2016 εφαρμόζονται αναδρομικά τα ανωτέρω πλαφόν στην καταβολή συντάξεων, κάτι που σημαίνει ότι οι αποδοχές που υπερέβαιναν αυτά τα όρια, θα πρέπει να επιστραφούν μέσω παρακρατήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό οδηγεί σε μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων, καθώς το ποσό άνω των 2.000 ευρώ για μία σύνταξη και άνω των 3.000 για πολλαπλές συντάξεις «χάνεται».

Τα πλαφόν θα οδηγήσουν επίσης αυτομάτως σε έμμεσες μειώσεις, αφού η εισφορά αλληλεγγύης και οι ασφαλιστικές κρατήσεις θα υπολογίζονται επί των νέων μειωμένων ποσών.

Τα πλαφόν θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως το τέλος του 2018.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που χρησιμοποιείται στην ίδια την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας:

«Έστω συνταξιούχος, άνω των 60 ετών, του οποίου η κύρια σύνταξη ανέρχεται σε 2.465,67 € (της οποίας το καθαρό προ φόρου ποσόν ισούται με 1.913,24 € ). Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το ποσό αυτής της ατομικής μηνιαίας κύριας σύνταξής του περιορίζεται σε 2.000 €.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!