Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Μειώθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκε το λαθρεμπόριο καυσίμων: Κατασχέθηκαν μόλις 60 λίτρα μέσα σε μήνες
[KoolNews]: Μειώθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκε το λαθρεμπόριο καυσίμων: Κατασχέθηκαν μόλις 60 λίτρα μέσα σε μήνες

[KoolNews]: Μειώθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκε το λαθρεμπόριο καυσίμων: Κατασχέθηκαν μόλις 60 λίτρα μέσα σε μήνες

Την ώρα που οι καταναλωτές αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβότερα το πετρέλαιο για την αύξηση των κρατικών εσόδων, διαπιστώνεται ότι οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων είναι από υποτυπώδεις έως ανύπαρκτοι.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύει η «Καθημερινή» είναι αποκαλυπτικά και καταδεικνύουν ότι από το 2014 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι έλεγχοι έχουν σχεδόν σταματήσει, ενώ την ίδια στιγμή και συγκεκριμένα από τις 15 Οκτωβρίου (αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης) οι καταναλωτές αναγκάζονται να πληρώσουν ακριβότερα το πετρέλαιο και από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα πληρώνουν ακριβότερα και το πετρέλαιο κίνησης.

Αντίθετα, οι έλεγχοι στα καπνικά, αν και λιγότεροι, δείχνουν ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τους ελέγχους κατά το πρώτο εξάμηνο βεβαιώθηκαν δασμοί και φόροι ύψους 200,9 εκατ. ευρώ, όταν το 2014 το συνολικό ποσό που είχε βεβαιωθεί δεν ξεπερνούσε τα 60 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων:

Καύσιμα

Από τους 27.365 ελέγχους που είχαν διενεργηθεί το 2014 στο πρώτο εξάμηνο του 2016 έχουν διενεργηθεί μόλις 1.702.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!