Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Μέτρα 3,5 δισ… για μετά το 2018 χωρίζουν κυβέρνηση – Θεσμούς
[KoolNews]: Μέτρα 3,5 δισ… για μετά το 2018 χωρίζουν κυβέρνηση – Θεσμούς

[KoolNews]: Μέτρα 3,5 δισ… για μετά το 2018 χωρίζουν κυβέρνηση – Θεσμούς

Πρόσθετα μέτρα ύψους τουλάχιστον 3,5 δισ.ευρώ για μετά το 2018 χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας. 

Όπως αποκάλυψε χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι δανειστές αξιώνουν εδω και τώρα να προσδιοριστούν τα μέτρα με τα οποία η Ελλάδα θα εμφανίζει πρωτογενές πλέονασμα στον Προϋπολογισμό της 3,5% του ΑΕΠ για την πρώτη τουλάχιστον διετία μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή για το 2019 – 2020. Το ΔΝΤ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να ξεπερνάει το 1,5% του ΑΕΠ και αυτο υπό την προϋπόθεση ότι στο μεταξύ θα έχουν αποφασιστεί τα μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους. Επομένως το κενό που χωρίζει την ελληνική πλευρά με τους δανειστές προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση ισοδυναμεί με το 2% του ΑΕΠ ήτοι 3,5 δισ.ευρώ. 

Είναι αντιληπτό ότι για την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πολιτικά εφικτό να φέρει άμεσα νέα δημοσιονομικά μέτρα για μετά το 2018, τη στιγμή μάλιστα που οι απαιτήσεις των δανειστών στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και δη στα εργασιακά είναι αρκετά επώδυνες. Ο συνδυασμός των επώδυνων μεταρρυθμίσεων – ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε αντιδεοντολογική την εμμονή των δανειστών να επιβάλλουν στο εργασιακό τοπίο μεταρρυθμίσεις που κινούνται εκτός του ευρωπαικού πλαισίου – και των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων ξεθωριάζουν το success story και θέτουν σημαντικά εμπόδια στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!