Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: Η μερική απασχόληση μονοπωλεί την αγορά εργασίας
[KoolNews]: Η μερική απασχόληση μονοπωλεί την αγορά εργασίας

[KoolNews]: Η μερική απασχόληση μονοπωλεί την αγορά εργασίας

Σε «μάστιγα» για την ελληνική αγορά εργασίας εξελίσσεται η εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης τα χρόνια της κρίσης, καθώς φαίνεται να έχουν υποκαταστήσει την πλήρη απασχόληση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Μαρτίου, 587.924 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 394 ευρώ (μικτά), ενώ στις νέες προσλήψεις η part time εργασία έχει αυξηθεί από το 17% στο 40% και η εκ περιτροπής από 4% στο 15% στο διάστημα 2009-2016.

Ωστόσο ο ΣΕΒ θεωρεί πως τα ποσοστά μερικής απασχόλησης στη χώρα μας αν και είναι διπλάσια σε μέγεθος απ’ ό,τι ήταν πριν την κρίση, είναι ακόμη σχετικά χαμηλά, αφού βρίσκονται στο μισό των ευρωπαικού μέσου όρου και προβλέπει ενίσχυσή τους στο μέλλον.

«Προσδοκίες ότι τα ποσοστά αυτά μακροπρόθεσμα θα ανατραπούν ριζικά υπέρ της πλήρους απασχόλησης καθώς βγαίνει η χώρα από την κρίση, μάλλον προσκρούουν στην διεθνή τάση για αύξηση του ποσοστού της ελαστικής απασχόλησης και των νέων μορφών εργασίας» αναγνωρίζει ο Σύνδεσμος στο τελευταίο δελτίο του για την οικονομία με τίτλο «Μερική απασχόληση: Ανάγκα και θεοί πείθονται!»

Οι εκπρόσωποι του βιομηχανικού κόσμου τάσσονται υπέρ της μερικής απασχόλησης, καθώς όπως υποστηρίζουν «στην Ελλάδα της κρίσης και της μεγάλης ανεργίας, η μερική απασχόληση αποτελεί μία διέξοδο για επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Όσο για την κατρακύλα του δείκτη της πλήρους απασχόλησης, που από το 79% των νέων συμβάσεων πρόσληψης το 2009 διαμορφώνεται σε πλέον στο 46%, σύμφωνα με το insider.gr , ο ΣΕΒ θεωρεί ότι είναι σημείο των καιρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!