Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: Κρέτσος: «Δεν θα δοθούν προσωρινές άδειες – Θα γίνει διαγωνισμός από την αρχή»
[KoolNews]: Κρέτσος: «Δεν θα δοθούν προσωρινές άδειες – Θα γίνει διαγωνισμός από την αρχή»

[KoolNews]: Κρέτσος: «Δεν θα δοθούν προσωρινές άδειες – Θα γίνει διαγωνισμός από την αρχή»

Αλλάζουν ξανά τα δεδομένα για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε, μέσω του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, ότι δεν θα δοθούν προσωρινές άδειες λειτουργίας και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός από την αρχή, με ευθύνη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο κ. Κρέτσος στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση με υπουργική απόφαση και θα αναμένει την οριστική αδειοδότηση με νέο διαγωνισμό, που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το ΕΣΡ, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι ο τελικός αριθμός δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η χωρητικότητα του φάσματος της Digea μπορεί να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας».

Μάλιστα, παρατήρησε ότι «δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν εκπέμπουν, ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν», εκτιμώντας ότι «αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που θα αναγκάσει το ΕΣΡ να σπεύσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα».

Σε ό,τι αφορά τις ραδιοφωνικές άδειες, είπε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για δημόσιο φορέα ακροαματικότητας και τηλεθέασης, απάντησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο μέσο μέτρησης και γι΄ αυτό μελετά όλα τα διεθνή μοντέλα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!