Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Ο Κέβιν Φέδερστοουν στο KoolNews.gr: Η Ελλάδα ήταν πρώιμο παράδειγμα του νέου, ριζοσπαστικού λαϊκισμού
[KoolNews]: Ο Κέβιν Φέδερστοουν στο KoolNews.gr: Η Ελλάδα ήταν πρώιμο παράδειγμα του νέου, ριζοσπαστικού λαϊκισμού

[KoolNews]: Ο Κέβιν Φέδερστοουν στο KoolNews.gr: Η Ελλάδα ήταν πρώιμο παράδειγμα του νέου, ριζοσπαστικού λαϊκισμού

«Υπό μια έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Ελλάδα ήταν ένα πρώιμο παράδειγμα του νέου, ριζοσπαστικού λαϊκισμού που υποστηρίζει την εθνική αντίσταση στην Ευρώπη», υποστηρίζει στο KoolNews.gr ο Κέβιν Φέδερστοουν, επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών και καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Πολιτικής στην έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος του LSE. Αφορμή για τη συζήτηση υπήρξε η παρουσία του στην Ελλάδα για μια εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της 20ης επετείου από την ίδρυση του Hellenic Observatory* του LSE, όπου προλόγισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στον Γιώργο Ευγενίδη

Ο κ. Φέδερστοουν υποστηρίζει πως, κατά την εξέλιξη της κρίσης, οι Έλληνες πολιτικοί δεν έδωσαν την απαιτούμενη βαρύτητα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και υπογραμμίζει πως η μεταρρυθμιστική ατζέντα επισκιάστηκε από τα πολιτικά παιχνίδια και τον λαϊκισμό. Παράλληλα, εκτιμά πως σενάρια Grexit θα μπορούσαν να ανακύψουν μόνο από λάθη του ελληνικού πολιτικού συστήματος κατά την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, καθώς, στην Ευρώπη κυριαρχεί η ανάγκη για διατήρηση της συνοχής, ενώ παρατηρεί με ανησυχία την επέλαση του ριζοσπαστικού λαϊκισμού, τον οποίο περιγράφει ως «τοξικό συνδυασμό» αρκετών καταστάσεων. Τέλος, εκφράζει την ανησυχία του για την εξέλιξη των συζητήσεων για το Κυπριακό, ενώ προσθέτει πως το Brexit ήταν το καμπανάκι προς τους ηγέτης Ε.Ε., ώστε η Ευρώπη « να ξεφύγει από τις εμμονές της οικονομικής ορθοδοξίας και να έχει μια ευρύτερη πολιτική ελκυστικότητα, να δείξει ότι έχει σχέση με το μέλλον».

-Ήρθατε εκ νέου στην Ελλάδα για μια ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της 20ης επετείου από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics (σ.σ. έλαβε χώρα τη Δευτέρα, με διάλεξη του Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίον ο κ. Φέδερστοουν προλόγισε).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!