Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [KoolNews]: Το Ιράκ προελαύνει προς την Μοσούλη – Ξεκίνησε η ανακατάληψη από τους τζιχαντιστές
[KoolNews]: Το Ιράκ προελαύνει προς την Μοσούλη – Ξεκίνησε η ανακατάληψη από τους τζιχαντιστές

[KoolNews]: Το Ιράκ προελαύνει προς την Μοσούλη – Ξεκίνησε η ανακατάληψη από τους τζιχαντιστές

Η μάχη των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων για να κερδίσουν πίσω τη Μοσούλη από τους τζιχαντιστές (το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ) ξεκίνησε… 

Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πόσος καιρός θα χρειασθεί στον στρατό και τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας για να διεισδύσουν στην δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Ιράκ, να εκδιώξουν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών, μέρος των οποίων θα οχυρωθεί κρυμμένο ανάμεσα στον πληθυσμό, και να αναλάβουν τον έλεγχο της πόλης.

Η ανακοίνωση της επιχείρησης έγινε χθες από τον πρωθυπουργό της χώρας  Χάιντερ αλ Αμπάντι με τηλεοπτικό μήνυμα. «Η ώρα της νίκης έφθασε», είπε. «Σήμερα κηρύσσω την έναρξη των ηρωικών πράξεων για να σας απελευθερώσουμε από το Daesh. Με το θέλημα του Θεού θα συναντηθούμε στη Μοσοιύλη για να γιορτάσουμε την απελευθέρωση και τη λύτρωση σας από τον ISIS ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί για μία ακόμα φορά, όλες οι θρησκείες ενωμένες και μαζί θα νικήσουμε το Daesh και θα ξαναχτίσουμε την αγαπημένη πόλη της Μοσούλης».

Ιανουάριος 2015 

Οκτώβριος 2016 

Από την κατάληψη της Μοσούλης εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επικεφαλής διεθνούς συνασπισμού, που απαρτίζεται από περισσότερες από 60 χώρες, που πολεμούν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!