Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Υπουργείο Οικονομικών: Όχημα με ακτίνες «Χ»κατά του λαθρεμπορίου
[KoolNews]: Υπουργείο Οικονομικών: Όχημα με ακτίνες «Χ»κατά του λαθρεμπορίου

[KoolNews]: Υπουργείο Οικονομικών: Όχημα με ακτίνες «Χ»κατά του λαθρεμπορίου

Το αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου ακτινών «Χ», το οποίο αποτελεί δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος ΑΒΕΣ και θα εξοπλίσει τις τελωνειακές αρχές της χώρας στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη, στον προαύλιο χώρο της αποθήκης Γ4 του ΟΛΠ.

Όπως γνωστοποίησε το ΥΠΟΙΚ, το αυτοκινούμενο σύστημα έχει ικανότητα ελέγχου έως και 80 φορτηγών ή κοντέινερ την ώρα, ενώ η αξία του ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί να «διαβάζει» με μεγάλη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το λαθραίο φορτίο.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του οχήματος, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε ότι το λαθρεμπόριο στερεί πολύτιμα έσοδα από τη χώρα, δυσκολεύει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και οδηγεί σε αύξηση της φορολογίας για όσους δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους. «Το λαθρεμπόριο δημιουργεί και άλλες παθογένειες. Στρεβλώνει τον ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με υγιή και νόμιμο τρόπο και τις φέρνει σε δύσκολη οικονομικά θέση έναντι όσων παρανομούν. Δημιουργεί ένα κύκλωμα παραβατικότητας, ανομίας και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και βαριάς εγκληματικότητας» είπε επίσης, ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησής μας από την πρώτη ημέρα ήταν η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής γενικότερα. Η πολιτική βούληση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία στον αγώνα αυτό».

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η διαδικασία για την προμήθεια τεσσάρων αυτοκινούμενων συστημάτων X-RAY και έξι σταθερών για αποσκευές επιβατών προχωρά κανονικά και αναμένεται να αποκτηθούν και να είναι λειτουργικά τον Σεπτέμβριο του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!