Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [KoolNews]: To Internet of Things αλλάζει το παγκόσμιο επιχειρείν
[KoolNews]: To Internet of Things αλλάζει το παγκόσμιο επιχειρείν

[KoolNews]: To Internet of Things αλλάζει το παγκόσμιο επιχειρείν

Ο κόσμος μας είναι πιο συνδεδεμένος από ποτέ  και η τεχνολογία του Internet-of-Things διαμορφώνει τα υφιστάμενα επιχειρηματικά μοντέλα ή δημιουργεί νέα, με επίκεντρο την πρόσβαση, την  αποτελεσματικότητα και την στρατηγική λήψη αποφάσεων βασισμένων, σε αξιόπιστα δεδομένα πραγματικού χρόνου.

Αν σκεφτεί κανείς την απήχηση που είχε το IoT Solutions World Congress, που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους στην Βαρκελώνη, (200 ηγέτες του κλάδου και 8.000 επισκέπτες του συνεδρίου) κατανοεί το ρυθμιστικό ρόλο που αναμένεται να παίξει στη βιομηχανία ο συνδεδεμένος κόσμος.

Το next big thing και η νέα βιομηχανική επανάσταση που θα φέρει, όπως ισχυρίζονται πολλοί, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους τα στοιχεία για την πορεία των δαπανών για το IoT το 2016.

Παρότι η τεχνολογία ΙοΤ σήμερα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ενσωμάτωσης στην βιομηχανία, η ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογιών ασύρματων δικτύων, αισθητήρων, συλλεκτών και πρωτοκόλλων επικοινωνίας σηματοδοτεί την ταχεία ανάπτυξη και ενσωμάτωση της. Οι βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της τεχνολογίας ΙοΤ είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο, η υψηλή ενσωμάτωση mobile τεχνολογιών και το χαμηλό κόστος των  αισθητήρων  σε συνδυασμό με υψηλές επενδύσεις στην εν λόγω τεχνολογία. Αντίστοιχα, οι προκλήσεις περιορίζονται στην ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται στον παγκόσμιο ιστό, στην εφαρμογή  και σε τεχνολογικούς περιορισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!