Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [KoolNews]: O Independent έκλεισε την εφημερίδα και έγινε κερδοφόρος
[KoolNews]: O Independent έκλεισε την εφημερίδα και έγινε κερδοφόρος

[KoolNews]: O Independent έκλεισε την εφημερίδα και έγινε κερδοφόρος

Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να επιστρέψει η βρετανική εφημερίδα Independent στην κερδοφορία και το μυστικό από ό,τι φαίνεται ήταν να κάνει μια απλή κίνηση: να σταματήσει την έντυπη έκδοση και να λειτουργεί αποκλειστικά online. Όπως επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Evgeny Lebedev η εφημερίδα είναι πλέον κερδοφόρα, έξι μήνες αφότου έπαψε να τυπώνεται.

Όπως άλλες εφημερίδες όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στην ψηφιοποίηση των επιχειρήσεών τους προκειμένου να ανταποκριθούν στη μακροχρόνια ύφεση που διέρχονται οι έντυπες εκδόσεις. Ο κλάδος παρακολουθεί την ανάπτυξη που σημειώνει η Independent. Η εταιρεία αναφέρει ότι η απόφαση για στροφή στο digital  δικαίωσε την εταιρεία. Σύμφωνα με το ComScore, η επισκεψιμότητα έφθασε στα 21 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον Ιούνιο (εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος) από τα 15,8 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο για να ξαναπέσει στα 16,2 εκατομμύρια τον Αύγουστο. 

Συγκριτικά, το ComScore σημειώνει ότι η Mail Online ήταν η μεγαλύτερη online εφημερίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 24,6 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες τον Αύγουστο ενώ η Guardian είχε 24 εκατομμύρια.

Άλλα στοιχεία από τον φορέα καταγραφής κυκλοφορίας, ABC (Audit Bureau of Circulation), κατέδειξαν ότι η Independent είχε 74,3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον Αύγουστο, σημειώνοντας  ετήσια αύξηση 41% .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!