Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Φάμελλος: Συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων
[KoolNews]: Φάμελλος: Συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων

[KoolNews]: Φάμελλος: Συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων

«Η καθυστέρηση υλοποίησης έργων επεξεργασίας και διάθεσης στον τομέα των επικινδύνων αποβλήτων στη χώρα, εδώ και τριάντα χρόνια, οδήγησε σε εκτίναξη του κόστους διαχείρισής τους και σε μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, λόγω της παράνομης ή ανεξέλεγκτης διάθεσης», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνάντηση που είχε εχθές με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων. 

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ τόνισε ότι με το ΕΣΔΕΑ συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να ξεκινήσει και στη χώρα μας μια προσπάθεια ολοκληρωμένης διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, ζήτημα που παρέμεινε για χρόνια στα «αζήτητα», καθιστώντας ανενεργή ή ανεξέλεγκτη σε καίριους τομείς τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων. Βέβαια, η ορθή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση και λόγω της έλλειψης στοιχείων για την πραγματική διαδρομή επεξεργασίας της συγκεκριμένης ροής αποβλήτων, σημείωσε. 

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα, με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής το 2020, όπως εμπεριέχεται στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Είναι σαφές ότι η διαχείριση των Επικινδύνων Αποβλήτων απαιτεί ειδικότερη αντιμετώπιση λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασης και της εξειδίκευσης των εγκαταστάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!