Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [KoolNews]: Εθνοκάθαρση στο Νότιο Σουδάν καταγγέλλει ο ΟΗΕ
[KoolNews]: Εθνοκάθαρση στο Νότιο Σουδάν καταγγέλλει ο ΟΗΕ

[KoolNews]: Εθνοκάθαρση στο Νότιο Σουδάν καταγγέλλει ο ΟΗΕ

Μια επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Νότιο Σουδάν ανακοίνωσε ότι στη χώρα διεξάγεται με σταθερούς ρυθμούς μια διαδικασία εθνοκάθαρσης, με σφαγές, λιμό, ομαδικούς βιασμούς και την καταστροφή χωριών.

Τρία μέλη της επιτροπής που ταξίδεψαν σε πολλές περιοχές του Νότιου Σουδάν επί 10 ημέρες δήλωσαν ότι παρατήρησαν βαθύ διχασμό στη χώρα όπου ζουν 64 εθνοτικές ομάδες.

«Έχει ήδη ξεκινήσει μια σταθερή διαδικασία εθνοκάθαρσης σε πολλές περιοχές του Νότιου Σουδάν μέσω του λιμού, των ομαδικών βιασμών και το κάψιμο χωριών», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Γιάσμιν Σούκα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Στήνεται η σκηνή για μια επανάληψη όσων συνέβησαν στη Ρουάντα και η διεθνής κοινότητα έχει υποχρέωση να το αποτρέψει», υπογράμμισε.

Η εθνοκάθαρση έρχεται έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, ομάδων ανταρτών και συμμαχικών τους παραστρατιωτικών ομάδων. Η πολιτική διαμάχη μεταξύ του προέδρου Σάλβα Κιρ και του πρώην αντιπροέδρου του Ρικ Μάκαρ εξελίχθηκε σε στρατιωτική σύγκρουση τον Δεκέμβριο του 2013.

Η σύγκρουση – στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, προκάλεσε εκτεταμένο λιμό, ενώ ανάγκασε και τρία εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους – έφερε αντιμέτωπες τη φυλή του Κιρ, τους Ντίνκα, με τη φυλή του Μάκαρ, τους Νουρ, και άλλες φυλές που φέρονται να υποστήριζαν τους αντάρτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!