Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Με επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές η αγορά της χρυσής βίζας
[KoolNews]: Με επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές η αγορά της χρυσής βίζας

[KoolNews]: Με επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές η αγορά της χρυσής βίζας

Σκέψεις για διεύρυνση του προγράμματος χορήγησης άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε ξένους που αγοράζουν κατοικίες ή ακίνητα αξίας άνω των 250.000, γνωστό και ως Greek Golden Visa, κάνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, μιας και το πρόγραμμα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα είναι το πλέον ανταγωνιστικό στην Ευρώπη κι έχει καταφέρει να φέρει σημαντικές επενδύσεις στη χώρα,  στο μέλλον θα επεκταθεί και θα συμπεριλάβει κι άλλες αξίες πέραν της κατοικίας ή των ακινήτων.

Με στόχο την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επενδυτών η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εξετάζει την ένταξη στο πρόγραμμα Golden Visa επενδύσεις στην αγορά ομολόγων ή μετοχών επενδυτικών ταμείων ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ, όριο το οποίο διατηρείται και για τα ακίνητα.

Αφορμή για αλλαγή ήταν το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν κινεζικές εταιρείες για συντονισμένες επενδύσεις στη χώρα και μάλιστα σε συγκεκριμένους κλάδους όπως στα δίκτυα, στις υποδομές αλλά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα όπου αποφασίστηκε και η συμμετοχή της χώρας στο, λεγόμενο, νέο «δρόμο του μεταξιού».

Άλλωστε οι κινέζοι ήταν αυτοί που αξιοποίησαν περισσότερο από όλους το πρόγραμμα «Greek Golden Visa», που προσφέρει άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών και μέλη των οικογενειών τους, όταν αυτοί επενδύουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα και οποιαδήποτε άλλη επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Οι κινέζοι ψηφίζουν Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας  έως την 31η Ιανουαρίου 2017 είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που επένδυσαν σε ακίνητα στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι που έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αξιοποίηση του προγράμματος έχουν λάβει 664 άδειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!