Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Ένας Κινέζος και δύο… θείοι από το Σικάγο για την Εθνική Ασφαλιστική
[KoolNews]: Ένας Κινέζος και δύο… θείοι από το Σικάγο για την Εθνική Ασφαλιστική

[KoolNews]: Ένας Κινέζος και δύο… θείοι από το Σικάγο για την Εθνική Ασφαλιστική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της διαδικασίας, έστω και στο παρά πέντε. Οι υποψήφιοι επενδυτές είναι έξι από τους οποίους ξεχωρίζουν μια κινεζική επενδυτική εταιρεία με… διασυνδέσεις στην Ελλάδα καθώς και ένα επενδυτικό σχήμα με την συμμετοχή δύο Ελληνοαμερικανών από το Σικάγο και γνωστής οικογένειας βιομηχάνων.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τα έξι σχήματα που διεκδικούν την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερα κινεζικά funds, εκ των οποίων αυτό που εμφανίζεται με τις μεγαλύτερες αξιώσεις είναι ο όμιλος της Fosun International. Πρόκειται για έναν κινεζικό επενδυτικό όμιλο, εισηγμένο στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων σε διάφορους κλάδους και επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ο ελληνικός όμιλος Folli Follie.

Ένας άλλος υποψήφιος «μνηστήρας» είναι η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Apollo Global Management, ενώ δυναμικά έχει μπει στο παιχνίδι σύμφωνα με πληροφορίες μια κοινοπραξία Ελληνοαμερικανών επενδυτών με την συνεργασία γνωστής οικογένειας βιομηχάνων. Πρόκειται για σχήμα γύρω από την εταιρεία Calamos Investments του Ελληνοαμερικανού John P. Calamos, με την συμμετοχή του επίσης Ελληνοαμερικανού επενδυτή Αριστείδη Χαλικιά και της γνωστής οικογένειας Κανελλοπούλου της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!