Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Οι δυο άσπονδοι εχθροί που θαύμαζε ο Φιντέλ
[KoolNews]: Οι δυο άσπονδοι εχθροί που θαύμαζε ο Φιντέλ

[KoolNews]: Οι δυο άσπονδοι εχθροί που θαύμαζε ο Φιντέλ

Ποιοι είναι οι δυο εχθροί που θαύμαζε ο Φιντέλ Κάστρο; Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες.

Επειδή πολλές προσωπικότητες (εγχώριες και μη) επιδεικνύουν με καμάρι τις επιστολές ή τα τηλεγραφήματα που κατά καιρούς έλαβαν από τον Φιντέλ Κάστρο, σας πληροφορώ ότι ο ηγέτης της Επανάστασης της Κούβας έδειξε εγγράφως τον θαυμασμό του και προς τον Γεώργιο Γρίβα-Διγενή, πρώην αρχηγό της ΕΟΚΑ (Α και Β) και πρώην επικεφαλής της εθνικιστικής «Ομάδας Χ» κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, από την οποία πολλοί κομμουνιστές υπέφεραν.

Το 1959 ο ηγέτης της Κούβας σε τηλεγράφημά του προς τον Γρίβα εξέφραζε όχι μόνο τον θαυμασμό του για τον αγώνα των κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ αλλά ανέδειξε και ότι το παράδειγμα της ΕΟΚΑ στάθηκε πηγή έμπνευσης για αυτόν. Και έγραψε στον Γρίβα: «Στρατηγέ, ο Αγώνας σου με συναρπάζει».

Να σημειώσω ότι όταν ο Γρίβας πέθανε το 1974 ο Φιντέλ ήταν ο μοναδικός κομμουνιστής ηγέτης που απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα γράφοντας: «Εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ».

Τιμές όμως ο Φιντέλ Κάστρο απέδωσε και στον μεγαλύτερο εχθρό τού Γρίβα, τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Εστησε μάλιστα προς τιμήν του έναν ανδριάντα, ύψους δύο μέτρων (την κατασκευή του οποίου χρηματοδότησε η Μονή Κύκκου) στην περιοχή Αβενίδα ντελ Πουέρτο, στην παλαιά Αβάνα, απέναντι από το λιμάνι της πόλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!