Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας προτείνει το Ποτάμι
[KoolNews]: Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας προτείνει το Ποτάμι

[KoolNews]: Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας προτείνει το Ποτάμι

Πρόταση για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας καταθέτει το Ποτάμι και αναμένεται να την παρουσιάσει αναλυτικά το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην εξωτερική πολιτική.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Μαυραγάνης

Το Ποτάμι αναμένεται να προτείνει την αντικατάσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο θα υπάγεται και θα συγκαλείται από τον Πρωθυπουργό. Θα προβλέπεται η συμμετοχή των Πολιτικών Αρχηγών καθώς και των πρώην Πρωθυπουργών, αλλά και υπουργών που σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας, Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ ή του αρχηγού της ΕΥΠ. Όλα αυτά επειδή στο Ποτάμι θεωρούν ότι η συνεργασία και η συνέχεια του κράτους στα θέματα ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής παραμένουν ακόμη ζητούμενο και μέσω αυτού του οργάνου – που σημειωτέον η θέσπισή του απαιτεί συνταγματική πρόνοια – θεωρούν ότι η χώρα θα αποκτήσει και μια διευρυμένη δομή υποστήριξης της πολιτικής εξωτερικών και άμυνας.

Η πρόταση για το Εθνικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά σήμερα στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι στο Ζάππειο Μέγαρο και αφορά την Εξωτερική Πολιτική. Για το θέμα θα μιλήσουν: ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης, ο ομότιμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης, ο πρέσβης ε.τ. και υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού Γιώργος Κακλίκης, καθώς και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!