Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Δήλωση για το χρέος επιδιώκει η Αθήνα από τον Ομπάμα
[KoolNews]: Δήλωση για το χρέος επιδιώκει η Αθήνα από τον Ομπάμα

[KoolNews]: Δήλωση για το χρέος επιδιώκει η Αθήνα από τον Ομπάμα

Προς οριστικοποίηση βαίνει η επίσκεψη του Αμερικανού πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, η οποία έτσι θα αποτελέσει έναν από τους σταθμούς της τελευταίας περιοδείας του στην Ευρώπη, με τα ζητήματα του χρέους και του μεταναστευτικού να βρίσκονται επί της ουσίας στην ατζέντα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Μπορεί επισήμως ούτε το Μαξίμου ούτε ο Λευκός Οίκος να επιβεβαιώνουν την επίσκεψη, πλην όμως ατύπως έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η επίσκεψη κλειδώνει. Τούτου δοθέντος, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει ιδιαιτέρως στην εν λόγω επίσκεψη, η οποία, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα αποτελεί αναμφίβολα ένα επικονωνιακό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία και θα βρίσκεται εκείνη την περίοδο εν εξελίξει. Και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου περιμένει μια δήλωση Ομπάμα αναφορικά με το ελληνικό χρέος, η οποία θα έχει ξεχωριστή βαρύτητα.

Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Ομπάμα εκείνη την περίοδο θα είναι acting president, μιας και θα έχουν προηγηθεί οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 8/11 και ο διάδοχός του θα έχει εκλεγεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μια δήλωσή του αναφορικά με το ελληνικό χρέος δεν θα έχει βαρύτητα, ούτε πως η αμερικανική διπλωματία θα σταματήσει να ασκεί πίεση αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, με δεδομένο άλλωστε πως έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει αποκρυσταλλωθεί κιόλας αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!