Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: «Δεμένα» για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια
[KoolNews]: «Δεμένα» για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια

[KoolNews]: «Δεμένα» για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια

«Δεμένα» θα μείνουν από σήμερα και για δύο ημέρες τα πλοία σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία λήγει το πρωί της Κυριακής.

Κανένα δρομολόγιο από και προς τα λιμάνια όλης της χώρας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα εν όψει Σαββατοκύριακου.

Αιτία των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ στάθηκαν οι πληροφορίες ότι στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς τέθηκε θέμα αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεών της, αν και η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, αυτή τη φορά 24ωρη, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών, εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Σε ανακοίνωση της ΠΝΟ τονίζεται, «οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους», ενώ, όπως καταγγέλλουν, προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που διέπει τους ναυτικούς με αποτέλεσμα -βάσει των νέων δεδομένων- να φορολογείται το εισόδημά τους 45%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!