Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [KoolNews]: Brexit… γιαλαντζί: Η Βρετανία θέλει να συνεισφέρει στην ΕΕ για να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά
[KoolNews]: Brexit… γιαλαντζί: Η Βρετανία θέλει να συνεισφέρει στην ΕΕ για να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά

[KoolNews]: Brexit… γιαλαντζί: Η Βρετανία θέλει να συνεισφέρει στην ΕΕ για να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά

Η Βρετανία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο κάποιας συνεισφοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των επιχειρήσεων στις αγορές της Ένωσης, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Μετά τα σχόλια του Ντέιβις, η σταθμισμένη, με βάση το εξωτερικό εμπόριο, ισοτιμία της στερλίνας ανήλθε σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών.

Ο Ντέιβις ερωτήθηκε επανειλημμένα από βουλευτές κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης στη βουλή για την προοπτική η χώρα να πρέπει να συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Η αποχώρηση από την ΕΕ σημαίνει ότι οι αποφάσεις για το πώς θα ξοδεύουμε τα χρήματα των φορολογουμένων θα λαμβάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

Ερωτηθείς από βουλευτή των Εργατικών εάν η κυβέρνηση θα εξέταζε το ενδεχόμενο «κάποιας συνεισφοράς σε οποιαδήποτε μορφή ή είδος», για πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ, ο Ντέιβις απάντησε καταφατικά.

«Το βασικό κριτήριο εδώ είναι να έχουμε την καλύτερη δυνατή πρόσβαση για προϊόντα και υπηρεσίες στην ευρωπαϊκή αγορά και εάν (ο βουλευτής των Εργατικών) μιλάει γι’ αυτό, τότε φυσικά και θα το εξετάσουμε», δήλωσε.

Η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε ότι τα σχόλια συνάδουν με αυτό που έχει πει η κυβέρνηση για το ότι η Βρετανία θα αποφασίζει πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα των φορολογουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!