Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [KoolNews]: Άρχισαν οι απαλλοτριώσεις αρτοποιείων στη Βενεζουέλα
[KoolNews]: Άρχισαν οι απαλλοτριώσεις αρτοποιείων στη Βενεζουέλα

[KoolNews]: Άρχισαν οι απαλλοτριώσεις αρτοποιείων στη Βενεζουέλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βενεζουέλα ο επονομαζόμενος «πόλεμος του ψωμιού», καθώς η κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο άρχισε τις απαλλοτριώσεις αρτοποιείων όσων επαγγελματιών δεν τηρούν ευλαβικά τις ποσοστώσεις άρτου. 

Άνδρες της Εθνικής Επιτροπής Δίκαιων Τιμών επέδραμαν την περασμένη εβδομάδα σε αρτοποιεία και κατηγόρησαν ορισμένους ιδιοκτήτες ότι φυλάνε, τα λιγοστά πια σακιά με αλεύρι (εισάγεται από την κυβέρνηση), προσθέτοντας ότι το επιδοτούμενο αλεύρι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για την Παρασκευή άρτου υπό διατίμηση, και όχι για ακριβότερα κρουασάν και άλλα γλυκίσματα. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε στον Πορτογάλο ιδιοκτήτη του αρτοποιείου ότι κατάσχει το κατάστημά του για 90 ημέρες, και παραδίδει τον έλεγχο σε επιτροπή της γειτονιάς του για τη διακίνηση αγαθών. 

«Αυτή η ομάδα των αχρείων με πέταξε έξω», δήλωσε ο 52χρος μετανάστης από την Πορτογαλία, Εντουάρντο Ντος Σάντος, προσθέτοντας ότι φοβάται για τη ζωή του υπενθυμίζοντας το βίαιο τρόπο που εκδιώχθηκε από το κατάστημα όπου ξεκίνησε ως ταπεινός υπάλληλος πωλήσεων. «Κάποιος άρπαξε από μένα τα κλειδιά του καταστήματος, και είπε ‘’φύγε από εδώ’’» δήλωσε.

Η βενεζουελάνικη κυβέρνηση έχει το μονοπώλιο για την εισαγωγή των περισσότερων αγαθών πρώτης ανάγκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!