Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Ανεβαίνει το κόστος διάσωσης του Μαρινόπουλου
[KoolNews]: Ανεβαίνει το κόστος διάσωσης του Μαρινόπουλου

[KoolNews]: Ανεβαίνει το κόστος διάσωσης του Μαρινόπουλου

Ανεβαίνει ο λογαριασμός διάσωσης του Μαρινόπουλου, με το σύνολο των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν να αγγίζει τα 650 εκατ. ευρώ. 

Το ποσό των απαιτούμενων κεφαλαίων αυξήθηκε μετά και την καθυστέρηση της έκδοσης δικαστικής απόφασης, που είχε ως αποτέλεσμα να λήξει η ενδιάμεση χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέα κεφάλαια για την κάλυψη των υποχρεώσεων. 

Όπως σημειώνει το insider.gr, ήδη το συνολικό ποσό της δανειοδότησης, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Σκλαβενίτης και των τραπεζών, ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ και άλλα επιπλέον 125 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια της αλυσίδας.

Το ύψος της πρώτης ενδιάμεσης χρηματοδότησης ανέρχοταν στα 75 εκατ. ευρώ (τα 55 εκατ. ευρώ από έκτακτη δανειοδότηση και τα 15 εκατ. ευρώ από κεφάλαια που κατέβαλλε η Σκλαβενίτης).

Η δεύτερη ενδιάμεση χρηματοδότηση, το ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη δεν έχει οπριστικοποιηθεί, αναμένεται να φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ ευρώ θα καλυφθούν από την οικογένεια Σκλαβενίτη. 
Ως εκ τούτου το συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για τη διασωση της Μαρινόπουλος ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ. 

Όσον αφορά στο μέτωπο των δικαστικών εξελίξεων το deal διάσωσης προχωρά παρά την άσκηση τριτανακοπών (μέχρι σήμερα έχουν κατατεθί τρεις), ενώ η δεύτερη ημερομηνία ορόσημο θεωρείται η 20η Φεβρουαρίου οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης τριτανακοπών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!