Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: «Άλμα» για τον ελληνικό τουρισμό προβλέπει ο Σχοινάς της Κομισιόν
[KoolNews]: «Άλμα» για τον ελληνικό τουρισμό προβλέπει ο Σχοινάς της Κομισιόν

[KoolNews]: «Άλμα» για τον ελληνικό τουρισμό προβλέπει ο Σχοινάς της Κομισιόν

Για διαφαινόμενη ομαλή εξέλιξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η οποία θα βοηθήσει στην εμπέδωση της εικόνας σταθερότητας για τη χώρα, έκανε λόγο ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά την εναρκτήρια ομιλία του 15ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού, ο Μ. Σχοινάς προδιέγραψε αλματώδη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία. Προέβλεψε πως το 2026 η συμβολή του τουριστικού τομέα στην ελληνική οικονομία θα ανέρχεται στο 22% του ΑΕΠ, ενώ η άμεση και έμμεση απασχόληση στον τουρισμό θα αντιπροσωπεύει το 28% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. 

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, ωστόσο, ανέφερε πως τα δεδομένα πλεονεκτήματα της χώρας δεν επαρκούν από μόνα τους. Για τον λόγο αυτόν απαιτούνται, μεταξύ άλλων, βαθιές τομές. Επιτακτική ανάγκη, όπως ανέφερε, αποτελεί η συγκρότηση ενός επιτελικού οργάνου για τον τουρισμό. Κι αυτό καθώς, όπως εξήγησε, απαιτείται πολιτική και διοικητική οργάνωση σε αντιγραφειοκρατική κατεύθυνση. 

Όπως σημείωσε με έμφαση, απαιτείται να σαρωθούν όλα τα κανονιστικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν ουσιαστικά σε νέους παίκτες να εισέλθουν στην ελληνική αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!