Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: WSJ: Η απόφαση της FED για τα επιτόκια έχει ήδη ληφθεί… στη Φραγκφούρτη
[Κέρδος]: WSJ: Η απόφαση της FED για τα επιτόκια έχει ήδη ληφθεί… στη Φραγκφούρτη

[Κέρδος]: WSJ: Η απόφαση της FED για τα επιτόκια έχει ήδη ληφθεί… στη Φραγκφούρτη

H αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να ολοκληρώσει την αποψινή της συνεδρίαση ανακοινώνοντας μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,75%-2%. Οι αξιωματούχοι της FED συνεδρίασαν στην Ουάσιγκτον από χθες, αλλά η απόφαση είχε ουσιαστικά ληφθεί προ πολλού και μάλιστα στη… Φραγκφούρτη. Σε ανάλυσή της η Wall Street Journal εξηγεί πώς οι συνθήκες στην Ευρωζώνη και η απόφαση της ΕΚΤ να στηρίξει και πάλι την ανάπτυξη με χαλάρωση της πολιτικής της ανάγκασε και τον Τζερόμ Πάουελ σε στροφή 180 μοιρών.

Το καταθετικό επιτόκιο της ΕΚΤ στο -0,4% είναι ήδη σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το βασικό επιτόκιο της Fed. Και την περασμένη εβδομάδα ο Μάριο Ντράγκι άφησε να εννοηθεί ότι τον Σεπτέμβριο θα μειωθεί ακόμη περισσότερο. Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν αποφασίσει ότι δεν μπορούν να αφήσουν τα δικά τους επιτόκια να αποκλίνουν υπερβολικά από εκείνα ξένων ανταγωνιστών. Έτσι παρόλο που η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται εμφανώς πιο δυναμικά από την Ευρωζώνη και η αγορά εργασίας της παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναγκάζεται να συρθεί στο δρόμο της χαλάρωσης, που ορίζει η ΕΚΤ.

Το διεθνές περιβάλλον πάντα επηρέαζε τις αποφάσεις της FED. Μία ύφεση ή κρίση άλλης μεγάλης οικονομίας μπορεί να πλήξει άμεσα τις αμερικανικές εξαγωγές και τις χρηματοοικονομικές αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!