Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Wood: Θετική για τις ελληνικές τράπεζες και νέες τιμές στόχοι
[Κέρδος]: Wood: Θετική για τις ελληνικές τράπεζες και νέες τιμές στόχοι

[Κέρδος]: Wood: Θετική για τις ελληνικές τράπεζες και νέες τιμές στόχοι

Θετική για τις ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται η Wood σε ανάλυσή της για τον κλάδο, με την οποία αναβαθμίζει τη σύσταση για τη Eurobank σε «αγορά» από «διακράτηση».

Τα επιχειρήματα του οίκου είναι: α) τα ισχυρά κεφαλαιακά μαξιλάρια πριν από το stress test, β) οι «ευπρεπείς» δείκτες κάλυψης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και οι καλές πιθανότητες να πιαστούν οι στόχοι του SSM, γ) μια σταδιακή βελτίωση των τάσεων αναφορικά με την κερδοφορία από το 2018 και έπειτα, οδηγούμενη από τη μείωση του «κόστους ρίσκου» (cost of risk) και δ) η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος με χαμηλότερο το ρίσκο χώρας.

Αν και αξίζει στον ελληνικό κλάδο να τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount έναντι των ευρωπαϊκών, δεδομένου του μεγάλου αποθέματος «κόκκινων» δανείων, του «ευάλωτου» ROTE (απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων) και την πιο αδύναμη ποιότητα κεφαλαίων, η Wood εκτιμά ότι τα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης είναι πολύ χαμηλά, με τον δείκτη P/TBV (τιμή προς ενσώματη λογιστική αξία) στο 0,34, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της για το 2018. Η δίκαιη αποτίμηση είναι κοντά στο 0,5 έναντι των περιφερειακών ανταγωνιστών που είναι στο 0,7, με βάση τη μέση εκτίμηση.

Ως καλύτερη επιλογή διαλέγει την Alpha Bank λόγω της καλύτερης ποιότητας κεφαλαίων και τη χαμηλή αποτίμηση. «Αρέσει» επίσης η Εθνική, ενώ προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασης για τη Eurobank σε «αγορά» από διακράτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!