Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Βrexit: Αυξημένες οι πιθανότητες για ένα «no deal» – Η οικονομία θα γλιτώσει την ύφεση
[Κέρδος]: Βrexit: Αυξημένες οι πιθανότητες για ένα «no deal» – Η οικονομία θα γλιτώσει την ύφεση

[Κέρδος]: Βrexit: Αυξημένες οι πιθανότητες για ένα «no deal» – Η οικονομία θα γλιτώσει την ύφεση

Τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit και το Ηνωμένο Βασίλειο πασχίζει να ξεπεράσει την πολιτική κρίση που οδήγησε στην παραίτηση της Τερέζας Μέι από την πρωθυπουργία. Η κούρσα διαδοχής της Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο έχει ήδη αρχίσει και ο διάδοχός της – με φαβορί τον Μπόρις Τζόνσον – θα βρεθεί με την «καυτή πατάτα» του επίσημου διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Με τους περισσότερους υποψηφίους να υιοθετούν σκληρή στάση, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες μιας βρετανικής εξόδου από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, όπως προβλέπουν οικονομολόγοι στην τελευταία δημοσκόπηση του Reuters. Τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016 και το τοπίο παραμένει θολό για το πώς, πότε ή ακόμη και το εάν οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να συμφωνήσουν για την επόμενη ημέρα στις σχέσεις Βρετανίας και Ευρώπης.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει στη θέση της Τερέζας Μέι, εγκαινίασε την Τετάρτη την επίσημη καμπάνια για τη διαδοχή της Μέι κι έχει δεσμευθεί να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, ό,τι κι αν συμβεί, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων στη δημοσκόπηση του Reuters, οι πιθανότητες για ένα άτακτο Brexit έχουν αυξηθεί στο 25%, από 15% στη δημοσκόπηση του Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!