Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Βουλιάζουν στα ελλείμματα και στις ζημιές μετρό και τραμ
[Κέρδος]: Βουλιάζουν στα ελλείμματα και στις ζημιές μετρό και τραμ

[Κέρδος]: Βουλιάζουν στα ελλείμματα και στις ζημιές μετρό και τραμ

Ελλειμμα ύψους 61 εκατ. ευρώ, δύο φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τα αποτελέσματα της φετινής τρέχουσας χρήσης, προβλέπει για το 2017 ο προϋπολογισμός της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), η οποία διαχειρίζεται το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ.

Τα έξοδα εκμετάλλευσης της ΣΤΑΣΥ για την ερχόμενη χρονιά προϋπολογίζονται στα 187,319 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας σημαντικά τα αντίστοιχα έσοδά της που αναμένεται να ανέλθουν στα 126,241 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 2016 η ΣΤΑΣΥ αναμένεται να κλείσει με ζημίες ύψους 32,5 εκατ. ευρώ, ενώ και το 2015 εμφάνισε ζημίες ύψους 24,5 εκατ. ευρώ (έναντι κερδών 2,5 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός)!

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 και το 2014 η ΣΤΑΣΥ είχε πετύχει να περάσει για πρώτη φορά σε λειτουργική κερδοφορία, γεγονός που την απάλλαξε από την ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης!

Αντίθετα, το 2016 εξασφάλισε με τη μορφή κρατικής επιδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ποσό 1,2 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά της για το τρέχον έτος αναμένεται να ανέλθουν στα 111,5 εκατ. ευρώ και τα έξοδά της στα 144 εκατ. ευρώ.

Τα μεγέθη της ΣΤΑΣΥ, όπως και των άλλων συγκοινωνιακών φορέων, επηρεάστηκαν δυσμενώς από την εκτίναξη της εισιτηριοδιαφυγής που αντιμετωπίζεται πλέον παθητικά – μέχρι την έλευση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου – και από τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, τις οποίες τα υπουργεία που ασκούν κοινωνική πολιτική (Εργασίας, Παιδείας, Δημόσιας Τάξης κ. α) έχουν σταματήσει προ πολλού να επιδοτούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!