Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ο Βαρουφάκης ζητά την κατάργηση της 100% προκαταβολής φόρου
[Κέρδος]: Ο Βαρουφάκης ζητά την κατάργηση της 100% προκαταβολής φόρου

[Κέρδος]: Ο Βαρουφάκης ζητά την κατάργηση της 100% προκαταβολής φόρου

Την κατάργηση της 100% προκαταβολής φόρου ζητά το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ 25, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής οικονομίας.

«To MέΡΑ 25 έχει προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, εφόσον δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές, αναγκαστικά θα προχωρήσει σε ρήξη με το λαό. Αυτό αποδείχτηκε εκ νέου σήμερα, όταν απορρίφτηκε ως άσχετη με το προς συζήτηση νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, η προτεινόμενη από το ΜέΡΑ25 τροπολογία που αφορά τον “ελέφαντα στο δωμάτιο” της φορολογικής μεταρρύθμισης: την κατάργηση της 100% Προκαταβολής Φόρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

«Η 100% προκαταβολή φόρου αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής οικονομίας. Οποιοδήποτε νομοσχέδιο δεν την καταργεί, ολικώς ή μερικώς, δεν συνεισφέρει στην αποκατάσταση του φορολογικού ορθολογισμού ή/και της φορολογικής δικαιοσύνης», αναφέρει ακόμη το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, επισημαίνοντας ότι η 100% προκαταβολή φόρου καθιστά μη βιώσιμες μεγάλο ποσοστό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και ότι «μειώνει δραστικά την οικονομική δραστηριότητα, πλήττει τον ανταγωνισμό (αυξάνοντας την συγκέντρωση των αγορών και ενισχύοντας τα ολιγοπώλια), μειώνει τη μισθοδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων (καθιστώντας ντε φάκτο ανενεργό τον κατώτατο μισθό) και λειτουργεί ως ισχυρό κίνητρο για τη φοροδιαφυγή και την έξοδο κεφαλαίων».

Τι προτείνει το κόμμα Βαρουφάκη

Το ΜέΡΑ 25 προτείνει τη μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50% για επιχειρήσεις με προσωπικό έως 500 άτομα για το 2020 και ολική κατάργησή της το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!