Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: UBS: Η δεκαετία των ανατροπών και η Ελλάδα
[Κέρδος]: UBS: Η δεκαετία των ανατροπών και η Ελλάδα

[Κέρδος]: UBS: Η δεκαετία των ανατροπών και η Ελλάδα

Η επόμενη δεκαετία θα χαρακτηριστεί από έναν «μεγάλο μετασχηματισμό», που θα δει μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό των ανεπτυγμένων χωρών να συρρικνώνεται κατά 25 εκατομμύρια, την αντίθεση στην παγκοσμιοποίηση να εντείνεται και ένα «λιγότερο ευνοϊκό πολιτικό σκηνικό» για τα υψηλά εισοδήματα να έρχεται στο προσκήνιο. Για την παγκόσμια οικονομία αυτό θα μεταφράζεται σε αυξημένη αβεβαιότητα και για τους επενδυτές σε χαμηλές αποδόσεις και υψηλότατη μεταβλητότητα. Αυτή είναι η πρόβλεψη της UBS, που σε αυτό το περιβάλλον παραμένει επιφυλακτική για την Ελλάδα.

Για τη χώρα μας αν και αναγνωρίζει ότι εξακολουθεί να ανταποκρίνεται με επιτυχία στους δημοσιονομικούς στόχους, προειδοποιεί ότι δεν μπορεί παρά να υποστεί και αυτή τους «κραδασμούς της αβεβαιότητας». Ο Fredy Schwalm, Market Head Greece & Cyprus για την UBS Global Wealth Management, σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα «εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και οι πρόσφατες εκλογές ανέδειξαν μια κυβέρνηση που φαίνεται να συνεργάζεται με τους εξωτερικούς πιστωτές και να έχει πλέον δεσμευτεί σε μια συνετή πολιτική». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «παραμένουμε επιφυλακτικοί στις σχετικές προβλέψεις μας για το ερχόμενο έτος».

Η παγκόσμια οικονομία

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της UBS GWM, όπως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 3% το 2020. Στις ανεπτυγμένες χώρες θα έχουμε επιβράδυνση στο άκρως απογοητευτικό 1,1% από 1,6% φέτος, ενώ στις αναδυόμενες επιτάχυνση στο 4,6% από 4,2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!