Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τσουχτερά ραβασάκια στους αγρότες με αυξημένες εισφορές και ληξιπρόθεσμες οφειλές
[Κέρδος]: Τσουχτερά ραβασάκια στους αγρότες με αυξημένες εισφορές και ληξιπρόθεσμες οφειλές

[Κέρδος]: Τσουχτερά ραβασάκια στους αγρότες με αυξημένες εισφορές και ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ειδοποιητήρια με αυξημένες εισφορές που σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο ανέρχονται από 23,2% έως και 27,3% θα δουν εντός των επόμενων ημερών οι σχεδόν 650.000 αγρότες.

Ο ΟΓΑ ξεκίνησε από την Τρίτη να αποστέλλει τα… ραβασάκια για τις πληρωμές των εισφορών που αντιστοιχούν στο Α’ εξάμηνο του 2016 και οι εισφορές που πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του μήνα είναι αυξημένες από 23,2% έως και 27,3%, σε σχέση με αυτές που πλήρωσαν οι αγρότες για όλο το 2015.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα αυξήσεων για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και των εργατών γης, που επιβάλλονται σε συνέχεια της εφαρμογής του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Το πρώτο κύμα ήταν το καλοκαίρι και αφορούσε το Β’ εξάμηνο του 2015. Τώρα, οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν τις εισφορές του Α’ εξαμήνου του 2016, αυξημένες κατά 23,2% – 27,3% σε σχέση με ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο (2015) αλλά και κατά 8,5% – 15% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο 6μηνο.

Από την αρχή του χρόνου οι αγρότες θα καταβάλλουν εισφορές που για κύρια σύνταξη θα ανέλθουν σταδιακά, έως το 2022 στο 20%, και για υγεία άμεσα στο 6,95%, επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματός τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!