Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τράπεζες: Διευκολύνεται η ένταξη στο σχέδιο «Ηρακλής»
[Κέρδος]: Τράπεζες: Διευκολύνεται η ένταξη στο σχέδιο «Ηρακλής»

[Κέρδος]: Τράπεζες: Διευκολύνεται η ένταξη στο σχέδιο «Ηρακλής»

Χαμηλότερα, σε σχέση με το ιταλικό αρχέτυπο, θέτει τον πήχη για την παροχή κρατικής εγγύησης επί των ομολογιών υψηλής διαβάθμισης ( senior notes) τιτλοποιήσεων, το σχέδιο νόμου, που κατέθεσε, χθες το βράδυ, στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr .

Το πρόγραμμα κρατικής εγγυοδοσίας με την επωνυμία «Ηρακλής» θέτει, μεταξύ άλλων, ως προϋποθέσεις για την έναρξη ισχύος της κρατικής εγγύησης τη μεταβίβαση, μέσω πώλησης, σε ιδιώτες επενδυτές, έναντι θετικής αξίας, τουλάχιστον του 50% πλέον μιας από τις ομολογίες χαμηλής διαβάθμισης (junior notes) καθώς και ικανού αριθμού ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes), ώστε να επιτυγχάνεται η λογιστική αποαναγνώριση από τον μεταβιβάζοντα τραπεζικό όμιλο.

Πρόκειται για ευέλικτη διατύπωση, σε σχέση με το ιταλικό μοντέλο, το οποίο προβλέπει πώληση σε ιδιώτες επενδυτές τουλάχιστον του 50% πλέον μιας των ομολογιών χαμηλής και ενδιάμεσης διαβάθμισης, για να τεθεί σε ισχύ η κρατική εγγύηση. Κατεβάζοντας τον πήχη, στο συγκεκριμένο σημείο, η κυβέρνηση επιδιώκει να διευκολύνει μεγάλες σε περίμετρο τιτλοποιήσεις.

Επιπρόσθετα, η εγγύηση ενεργοποιείται εφόσον οι ομολογίες υψηλής διαβάθμισης (senior notes) έχουν λάβει την ελάχιστη απαιτούμενη βαθμίδα αξιολόγησης ( BB-) και η διαχείριση των τιτλοποιημένων απαιτήσεων έχει ανατεθεί σε διαχειριστή, που δεν ελέγχεται από τη μεταβιβάζουσα τράπεζα. Οι παραπάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να ισχύουν σωρευτικά.

Οι ομολογίες μπορούν να φέρουν κυμαινόμενο ή σταθερό επιτόκιο, θα είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμες καθώς και δεκτικές εισαγωγής προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένες αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!