Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τουρισμός: Η Ευρωζώνη έδωσε ανάσα στα ξενοδοχεία στο πρώτο εξάμηνο
[Κέρδος]: Τουρισμός:  Η Ευρωζώνη έδωσε ανάσα στα ξενοδοχεία στο πρώτο εξάμηνο

[Κέρδος]: Τουρισμός: Η Ευρωζώνη έδωσε ανάσα στα ξενοδοχεία στο πρώτο εξάμηνο

Την αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων φέτος σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό σε σύγκριση με το 2016 προδιαγράφει η ανοδική πορεία των διανυκτερεύσεων κατά το πρώτο εξάμηνο της  χρονιάς. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται, εμμέσως, η καθοδική τροχιά  των εσόδων από κάθε ξένο επισκέπτη που φθάνει στην Ελλάδα καθώς η άνοδος των διανυκτερεύσεων ήταν μικρότερη από την αύξηση του αριθμού ξένων τουριστών στο ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας  το σύνολο των διανυκτερεύσεων που πραγματοποίησαν οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας κατά το πρώτο εξάμηνο έφθασαν τα 59,8 εκατ.  έναντι 56,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016 καταγράφοντας αύξηση  της τάξης του 5,2%. Υπενθυμίζεται πως για την ίδια περίοδο πέρυσι οι διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών εμφάνιζαν οριακή άνοδο 0,4%.

Στο πρώτο μισό της χρονιάς, ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα ήταν 6,6% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. εγονός που προδιαγράφει το περαιτέρω «ψαλίδισμα» των εισπράξεων από κάθε ξένο τουρίστα (μέση δαπάνη ανά ταξίδι).

Από την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων της ΤτE προκύπτει πως στην εποχή των Μνημονίων 2010-2017) οι συνολικές διανυκτερεύσεις των ξένων τουριστών στο πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν από 43,7 εκατ. το 2010 σε 59,8 εκατ. στο πρώτο μισό του 2017 καταγράφοντας σωρρευτική άνοδο 36,8%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!