Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τμήμα Ενημέρωσης Οφειλετών ίδρυσε το BEΘ
[Κέρδος]: Τμήμα Ενημέρωσης Οφειλετών ίδρυσε το BEΘ

[Κέρδος]: Τμήμα Ενημέρωσης Οφειλετών ίδρυσε το BEΘ

Η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συμπληγάδες, επιχειρήσεις και ιδιώτες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι δανειολήπτες καθυστερούν την εξυπηρέτηση των δανείων τους, ή ακόμη και την αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης, καθώς ευελπιστούν ότι θα μπορέσει να υπάρξει μία νέα ρύθμιση που θα είναι πιο ευνοϊκή για αυτούς.

Θέλοντας να συνδράμει για τον περιορισμό του αιτιολογημένου φαύλου κύκλου της δημιουργίας ολοένα και περισσότερων κόκκινων δανείων και οφειλών, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύσταση Τμήματος Ενημέρωσης Οφειλετών, το οποίο θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Κέντρου Διαμεσολάβησης, που πρόσφατα ίδρυσε το επιμελητήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στόχος του Τμήματος Ενημέρωσης Οφειλετών, που ξεκινά από σήμερα τη λειτουργία του και απευθύνεται στα μέλη αλλά και τα μη μέλη του ΒΕΘ, είναι η ύπαρξη μίας ακόμη δομής ενημέρωσης και στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου.

«Είναι σαφές πως με τις υπάρχουσες συνθήκες στην ελληνική οικονομία και στις τράπεζες, η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων εξακολουθεί να αποτελεί ακανθώδες ζήτημα» τόνισε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ύπαρξη της εν λόγω δομής κρίνεται αναγκαία καθώς μόνο στη Θεσσαλονίκη τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια υπολογίζονται σε 50.000, στην Κεντρική Μακεδονία σε 80.000 και στο σύνολο της χώρας σε 400.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!