Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Το θρίλερ με το χακαρισμένο κινητό του Τζεφ Μπέζος και η απάντηση της Δύσης στη Σαουδική Αραβία
[Κέρδος]: Το θρίλερ με το χακαρισμένο κινητό του Τζεφ Μπέζος και η απάντηση της Δύσης στη Σαουδική Αραβία

[Κέρδος]: Το θρίλερ με το χακαρισμένο κινητό του Τζεφ Μπέζος και η απάντηση της Δύσης στη Σαουδική Αραβία

Τζεφ Μπέζος, Σαουδική Αραβία και η απάντηση της Δύσης: Είναι δύσκολο να υποβαθμίσει κανείς τη ζημιά που έχει προκαλέσει στη χώρα του ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν τους τελευταίους 15 μήνες. Ωστόσο, είναι επίσης δύσκολο να βρει κανείς πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής χωρίς τη συνεργασία του.

Η ζημία άρχισε να καθίσταται εμφανής στις 2 Οκτωβρίου 2018, όταν μια σαουδαραβική ομάδα αξιωματούχων ασφαλείας “εγκλώβισε” τον αρθρογράφο της Washington Post, Jamal Khashoggi, εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να τον δολοφονήσει.

Η τελευταία αποκάλυψη είναι μια απόπειρα ηλεκτρονικής πειρατείας εναντίον του Τζεφ Μπέζος , ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της Washington Post. Όπως αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, “οι πληροφορίες που έχουμε λάβει υποδηλώνουν την πιθανή συμμετοχή του πρίγκιπα διαδόχου στην παρακολούθηση του κ. Μπέζος, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τις αναφορές της Washington Post στη Σαουδική Αραβία, αν όχι να εξαναγκάσει την εφημερίδα στην πλήρη διακοπή τους”.

Σύμβουλος ασφαλείας του Μπέζος είχε προβάλει σχετικό ισχυρισμό μέσα στο 2019. Η έκθεση του ΟΗΕ παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες . Αναφέρει ότι ο Μπέζος και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν παρέστησαν σε δείπνο στις 4 Απριλίου 2018, όπου μάλιστα οι δύο άνδρες αντάλλαξαν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο WhatsApp.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!