Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Θετικά μηνύματα για τις επιχειρήσεις ξύλου και επίπλου μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης
[Κέρδος]: Θετικά μηνύματα για τις επιχειρήσεις ξύλου και επίπλου μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης

[Κέρδος]: Θετικά μηνύματα για τις επιχειρήσεις ξύλου και επίπλου μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης

«Ενθαρρυντικά και αισιόδοξα φαίνεται είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τη συνεργασία μας ως Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας με πολλές ελληνικές επιχειρήσεις των κλάδων ξύλου & επίπλου τη χρονιά που διανύουμε. Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια μεγάλης ύφεσης για τις επιχειρήσεις αυτές, έχουν επιτέλους παρουσιαστεί αποδεδειγμένα σημαντικά σημεία ανάκαμψης!». Αυτά επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος καθηγητής Οικονομικής Επιχειρήσεων Ξύλου & Μάρκετινγκ Προϊόντων Ξύλου, του τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου – ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο σχετικής εργασίας.

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη θετική εξέλιξη των κλάδων αυτών είναι μεταξύ άλλων τα επίσημα στατιστικά δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση για τους κλάδους ξύλου και επίπλου ως εξής: Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής (Δ.Β.Π.) για τον κλάδο επίπλου, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, εμφανίζεται αυξημένος κατά 17,6% για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 -σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ για τον κλάδο του ξύλου η αύξηση αυτή περιορίζεται στο 3,5%.

Βέβαια, τα πρόσφατα στοιχεία για τον μήνα Σεπτέμβριο 2018 εμφανίζουν για τον κλάδο του ξύλου αύξηση κατά 17,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Επίσης, στα ίδια στοιχεία εντάσσονται η παραγωγή και η κατανάλωση προϊόντων ξύλου και επίπλου στην εγχώρια αγορά, που όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, σχετίζεται άμεσα με την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!