Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Θα αγγίξει το 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης
[Κέρδος]: Θα αγγίξει το 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

[Κέρδος]: Θα αγγίξει το 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Ακριβότερο κατά περίπου 6% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να πωληθεί φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, με τις καταναλώσεις να κυμαίνονται για μία ακόμη χρονιά σε χαμηλά επίπεδα.

Οι πρώτες ενδείξεις και οι υπολογισμοί με βάση τα σημερινά δεδομένα δείχνουν την τιμή του πετρελαίου να διαμορφώνεται στα 0,98 ευρώ το λίτρο, δηλαδή μία ανάσα πριν το 1 ευρώ το λίτρο.

Πέρυσι τον Οκτώβριο, που ξεκίνησε η διάθεση τους η μέση τιμή είχε μετρηθεί στα 0,927 ευρώ το λίτρο. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 6%. Ωστόσο, στο τέλος της περσινής χειμερινής σεζόν (Απρίλιο), το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με μέση τιμή στα 0,764 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή όσοι δεν μπόρεσαν να γεμίσουν από πέρυσι τις δεξαμενές τους θα έλθουν αντιμέτωποι με τιμές υψηλότερες κατά 28% συγκριτικά με το τέλος Απριλίου.

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και φέτος θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και οι ακριβείς υπολογισμοί για το ύψος της τιμής του καυσίμου δεν μπορούν ακόμη να γίνουν, αν και η απόκλιση από τα 0,98 ευρώ το λίτρο δεν αναμένεται να είναι μεγάλη.

Πάντως, τα νοικοκυριά και φέτος θα δυσκολευτούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των μεγάλων ποσών που καλούνται να καταβάλλουν για να αγοράσουν ποσότητες π.χ. της τάξης των 500 έως 1.000 λίτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!