Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τέταρτη σερί πτώση για τον Dow Jones
[Κέρδος]: Τέταρτη σερί πτώση για τον Dow Jones

[Κέρδος]: Τέταρτη σερί πτώση για τον Dow Jones

Πιέσεις ασκήθηκαν στην Wall Street μετά τη νέα άνοδο στα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου προσέγγισε το ψυχολογικό όριο του 3% καθώς οι προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό ενισχύουν τις εκτιμήσεις των επενδυτών για περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,98%.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή οι αναλυτές έβλεπαν 38% πιθανότητα για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων από 24,5% στις 11 Απριλίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Hasbro. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 10 σεντς και τα έσοδα στα 716,3 εκατ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 33 σεντς ανά μετοχή και έσοδα στα 849 εκατ. δολάρια.

Στον αντίποδα, καλά ήταν τα στοιχεία μεταποίησης τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της IHS Markit ανήλθε σε υψηλό 3,5 ετών στις 56,5 μονάδες από 55,5 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι κάθε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες δηλώνει επέκταση του κλάδου.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την απόφαση της Βόρειας Κορέας να διακόψει τις πυρηνικές δοκιμές προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στις ειρηνευτικές διαδικασίες με την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,06% ή 14 μονάδων στις 24.448, ο S&P κατέγραψε άνοδο μόλις 0,01% στις 2.670 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,25% στις 7.128 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!