Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τέσσερις μνηστήρες στη μάχη για τον έλεγχο του ΟΛΘ
[Κέρδος]: Τέσσερις μνηστήρες στη μάχη για τον έλεγχο του ΟΛΘ

[Κέρδος]: Τέσσερις μνηστήρες στη μάχη για τον έλεγχο του ΟΛΘ

Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετό καιρό, στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού που προωθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πώληση του 67% του  ΟΛΘ  φαίνεται πως θα υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι!

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στην αγορά δείχνουν πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο στόχαστρο τεσσάρων ομίλων, οι οποίοι και αναμένεται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές την Παρασκευή, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

Βέβαια, σενάρια για δύο και τρεις υποψήφιους κυκλοφορούσαν και για τον ΟΛΠ, αλλά τελικά εμφανίστηκαν μόνο οι Κινέζοι της Cosco. Το γεγονός πως ο διαγωνισμός του OΛΘ είναι περισσότερο «ανοικτός», δεν υπάρχει ήδη στο λιμάνι κάποιος operator (όπως στον Πειραιά, όπου είχε εγκατασταθεί η Cosco) και  οι απαιτήσεις επενδύσεων για τον επενδυτή είναι «λογικού ύψους» προσελκύει διεθνείς ομίλους. Μεταξύ των διεκδικητών περιλαμβάνονται και όμιλοι οι οποίοι θεωρούν πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να διαδραματίσει ευρύτερο ρόλο στην περιοχή της Βαλκανικής.

Η χρηματιστηριακή αξία του  ΟΛΘ με βάση το χθεσινό κλείσιμο, βρισκόταν κοντά στα 190 εκατ. ευρώ. Ανεξάρτητα από τη φημολογία των ημερών, στο ΤΑΙΠΕΔ θεωρούν σίγουρο πως θα υποβληθεί προσφορά από το σχήμα του γαλλικού ναυτιλιακού κολοσσού CMA CGM με το γερμανικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH και τον όμιλο Ιβάν Σαββίδη (θα ελέγχει περί το 15%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!