Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τα τέσσερα αντισταθμιστικά μέτρα που ζητεί η κυβέρνηση για την αξιολόγηση
[Κέρδος]: Τα τέσσερα αντισταθμιστικά μέτρα που ζητεί η κυβέρνηση για την αξιολόγηση

[Κέρδος]: Τα τέσσερα αντισταθμιστικά μέτρα που ζητεί η κυβέρνηση για την αξιολόγηση

Τέσσερα αντισταθμιστικά μέτρα ζητεί η κυβέρνηση από το κουαρτέτο, προκειμένου να καλλωπίσει το πακέτο των επώδυνων μέτρων που θα φέρει στη βουλή ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο των βουλευτών της πλειοψηφίας.

Αυτό το «παζάρι» κυβέρνησης – δανειστών για μέτρα και αντίμετρα, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου που απαιτούν οι δανειστές, επιβεβαίωσε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως είπε η υφυπουργός, οι δανειστές ζητούν μείωση του αφορολογήτου από το 2019 και όχι νωρίτερα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση το συζητά ως ενδεχόμενο. «Αν μειώσουμε, για παράδειγμα, τους φορολογικούς συντελεστές ή πάρουμε επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θα δούμε», για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι επί του παρόντος δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα.

«Σίγουρα θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων και κάποιων ασφαλιστικών εισφορών, πρέπει να βοηθηθεί και η επιχειρηματικότητα», συμπλήρωσε η υπουργός.

Μιλώντας στον Real FM δήλωσε ότι πρόκειται για συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. «Ας δούμε πρώτα πού θα καταλήξουμε, τι θα δώσουμε και τι θα πάρουμε και μετά θα δούμε», σημείωσε, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, θα δοθεί «ισχυρή ώθηση» στη συμφωνία.

Η κυβέρνηση θυσιάζοντας το αφορολόγητο όριο, το οποίο εάν μειωθεί στα 5.900 ευρώ θα έχει δημοσιονομικό όφελος 1,8 δισ. ευρώ, ζητά να υπάρξουν αντίβαρα στο νέο βαρύ «λογαριασμό» μέτρων, ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι ουδέτερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!