Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τερμάτισαν τα ρεκόρ στη Wall Street
[Κέρδος]: Τερμάτισαν τα ρεκόρ στη Wall Street

[Κέρδος]: Τερμάτισαν τα ρεκόρ στη Wall Street

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street στον απόηχο των αποφάσεων της Fed.

Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι αναμένει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017- οι επενδυτές πιθανολογούν τον Δεκέμβριο- τρεις αυξήσεις το 2018, δύο το 2019 και μόλις μία το 2020.

Επιπλέον, η Fed ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο ξεκινά η σταδιακή συρρίκνωση του ισολογισμού ύψους 4,5 τρις δολαρίων.

«H Fed υπήρξε ξεκάθαρη αναφορικά με τις προθέσεις της. Μόνος τρόπος για να προκληθεί νευρικότητα στην αγορά είναι με μια πιο επιθετική συρρίκνωση του ισολογισμού της Κεντρικής Τράπεζας», σχολίασε ο Wade Balliet, αναλυτής της Bank of the West.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι οι κινεζικές τράπεζες θα πάψουν να έχουν κάθε συναλλαγή με τη Βόρεια Κορέα.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη πτώση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 23.000 στις 259.000. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 300.000 αιτήσεις εξαιτίας των επιπτώσεων από το καταστροφικό πέρασμα των τυφώνων Χάρβει και Ίρμα.

Παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης της Philadelphia Fed τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές, στις 23,8 μονάδες από 18,9 τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 0,3% στα 50,55 δολάρια ανά βαρέλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!