Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τεράστια ανάκληση ντίζελ αυτοκινήτων (1)
[Κέρδος]: Τεράστια ανάκληση ντίζελ αυτοκινήτων (1)

[Κέρδος]: Τεράστια ανάκληση ντίζελ αυτοκινήτων (1)

 Σε μια προσπάθεια να ανακόψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει απέναντι στα ντίζελ αυτοκίνητα στη Γερμανία, τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παίρνουν άμεσα πρωτοβουλίες.

BMW, Mercedes-Benz & VW Group προχωρούν σε άμεση ανάκληση 5 εκατομμυρίων ντίζελ αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Γερμανία, προκειμένου να κάνουν αναβαθμίσεις λογισμικού και έτσι να μειώσουν τις εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου έως και 30%, σε μοντέλα Euro 5 & Euro 6.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν οι εκπομπές ρύπων, υπάρχουν σκέψεις για επιδότηση ανταλλαγής-απόσυρσης από τις ίδιες τις εταιρείες, ώστε οι ιδιοκτήτες να αγοράζουν άλλο καινούργιο αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν ενδεχόμενους αποκλεισμούς ντίζελ αυτοκινήτων, σενάριο με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τις ίδιες. Σημειώστε πως η ανάκληση πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης…

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που η Ευρώπη έχει το βλέμμα στραμμένο στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να εισάγουμε μεταχειρισμένα ντίζελ παλιάς τεχνολογίας με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!