Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τέλος στη «δίαιτα δαπανών» στον προϋπολογισμό-Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ.
[Κέρδος]: Τέλος στη «δίαιτα δαπανών» στον προϋπολογισμό-Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ.

[Κέρδος]: Τέλος στη «δίαιτα δαπανών» στον προϋπολογισμό-Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ.

Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν ακριβώς στο ύψος των προβλέψεων, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαίου, με την υστέρηση να μετατοπίζεται αποκλειστικά στις δαπάνες του ΠΔΕ.

Την ίδια ώρα τα έσοδα τόσο στον τακτικό όσο και τον κρατικό προϋπολογισμό εμφανίζουν σημαντική υπέρβαση έναντι των στόχων, οδηγώντας το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1.539 εκατ. ευρώ,όταν ο στόχος αφορούσε πλεόνασμα μόλις 180 εκατ. ευρώ

Τα στοιχεία δείχνουν δαπάνες τακτικού προϋπολογισμού στα 18,441 δισ. ευρώ, όσο ακριβώς ήταν ο στόχος, υστέρηση 516 εκατ. ευρώ στις δαπάνες του ΠΔΕ, τα έσοδα του οποίου όμως υπερβαίνουν το στόχο κατά 460 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα τα έσοδα πριν από τις επιστροφές φόρων εμφανίζουν μεγάλη υπέρβαση 774 εκατ. ευρώ η οποία περιορίζεται χωρίς να σβήνει, εξαιτίας της παράλληλης υπέρβασης των επιστροφών φόρου. Στο πεντάμηνο τα καθαρά έσοδα στον τακτικό προϋπολογισμό ανήλθαν σε 17,316 δισ. ευρώ με υπέρβαση 388 εκατ. ευρώ, ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό η υπέρβαση φτάνει τα 848 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 799 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2.163 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018, για το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και ελλείμματος 1.242 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!