Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street
[Κέρδος]: Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

[Κέρδος]: Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μία μέρα μετά την απόφαση της Fed να μην προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων το 2019 εξαιτίας των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,84% ή 216 μονάδες στις 25.962, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,09% στις 2.854 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,42% στις 7.838 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+3,9%) και Travelers (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των JP Morgan (-1,6%) και Walt Disney (-1,2%).

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει τους διαπραγματευτές του να πείσουν την Κίνα να συμφωνήσει στην αγορά περισσότερων αγαθών, σύμφωνα με δύο πηγές του CNBC.

H Κίνα έχει προσφερθεί να κάνει αγορές ως και 1,2 τρισ. δολαρίων στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας και της αεροπορικής βιομηχανίας, σε διάστημα έξι ετών. Αλλά ο Τραμπ θέλει ένα ποσό διπλάσιο ή τριπλάσιο από αυτό των 1,2 τρισ. δολαρίων, πρόσθεσαν οι πηγές.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 9.000 στις 221.000 αιτήσεις. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη μείωση στον αριθμό αιτήσεων και συγκεκριμένα στις 225.000.

Επιπλέον, ανέκαμψε τον Μάρτιο ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας, στην εποχικά προσαρμοσμένη ανάγνωση των 13,7 μονάδων από μείον 4,1 τον προηγούμενο μήνα.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα ανέμεναν να φτάσει στο σημείο των 3 μονάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!