Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Γ. Στουρνάρας: Ορατή η προοπτική εξόδου από την κρίση
[Κέρδος]: Γ. Στουρνάρας: Ορατή η προοπτική εξόδου από την κρίση

[Κέρδος]: Γ. Στουρνάρας: Ορατή η προοπτική εξόδου από την κρίση

Ορατή χαρακτήρισε την προοπτική εξόδου από την κρίση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ωστόσο, έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας, την έγκαιρη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Από το βήμα του 27ου συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου, εξήγησε ότι οι τελευταίες θετικές εξελίξεις στην οικονομία, αναμένεται να οδηγήσουν σε επιτάχυνση της επιστροφής των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, επιτρέποντας την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Μάλιστα, έσπευσε να σημειώσει ότι το παραπάνω, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους δανεισμού και στη διεύρυνση της πιστοδοτικής ικανότητας των τραπεζών.
Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι προβλέψεις της ΤτΕ δείχνουν ανάκαμψη της δραστηριότητας, η οποία ξεκινάει από το β’ εξάμηνο του 2017 και ισχυροποιείται το 2017, χάρη στην αύξηση των επενδύσεων, της κατανάλωσης και των εξαγωγών.

Στο «μέτωπο» του πληθωρισμού, εκτίμησε ότι από το τέλος του 2016 και μετέπειτα, αναμένεται να κινηθεί σε θετικό έδαφος αντανακλώντας τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, τη σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου αλλά και τη σταδιακή άνοδο της εγχώριας ζήτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!