Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στον προθάλαμο υποβάθμισης της Fitch η Ιταλία – Αρνητικό το outlook
[Κέρδος]: Στον προθάλαμο υποβάθμισης της Fitch η Ιταλία – Αρνητικό το outlook

[Κέρδος]: Στον προθάλαμο υποβάθμισης της Fitch η Ιταλία – Αρνητικό το outlook

Η Fitch διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒΒ για το ιταλικό αξιόχρεο, θέτοντας ωστόσο αρνητικό outlook, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης εντός των επόμενων 12 μηνών.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση του outlook οφείλεται στην αναμενόμενη δημοσιονομική χαλάρωση μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη χώρα, κάτι που θα θέσει το πολύ υψηλό εξωτερικό της χρέος πιο εκτεθειμένο σε πιθανά σοκ.

Η Fitch επισημαίνει ότι τα πτωτικά ρίσκα έχουν ενισχυθεί από την τελευταία αξιολόγηση του Μαρτίου, λόγω της νέας κυβέρνησης, των σημαντικών διαφορών πολιτικής μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και της ασυμβατότητας μεταξύ του μεγάλου κόστους υλοποίησης των δεσμεύσεών της, με τον δηλωμένο στόχο μείωσης του δημοσίου χρέους. Είναι ασαφές πώς θα επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, προσθέτει.

Το φετινό έλλειμμα δεν αναμένεται να επηρεαστεί από νέα μέτρα και προβλέπεται κυκλική μείωση στο 1,8% του ΑΕΠ από 2,3% το 2017. Ωστόσο, ο οίκος προβλέπει νέα αύξηση στο 2,2% του ΑΕΠ το 2019, χάνοντας το δομικό στόχο μείωσης κατά 0,6% κατά περισσότερο από μια ποσοστιαία μονάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!