Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ για ντάμπινγκ και η Ελλάδα
[Κέρδος]: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ για ντάμπινγκ και η Ελλάδα

[Κέρδος]: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ για ντάμπινγκ και η Ελλάδα

Οι ΗΠΑ ανοίγουν έρευνα, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν ξένες μεταποιητικές βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας εξάγουν στην αμερικανική αγορά συγκολλημένους σωλήνες μεγάλης διαμέτρου σε τιμές κάτω του κόστους, επιδιδόμενες δηλαδή σε πρακτικές ντάμπινγκ.

Όπως μετέδωσε το Reuters το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θέλει να ερευνήσει καταγγελίες για παράνομες επιδοτήσεις των βιομηχανιών από τις κυβερνήσεις. Στο στόχαστρο πέραν της χώρας μας μπαίνουν Καναδάς, Κίνα, Ινδία, Κορέα και Τουρκία.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της έρευνας αναμένονται στις 5 Μαρτίου. Εάν διαπιστωθούν άδικες πρακτικές, σε πρώτη φάση θα βρεθούν στο στόχαστρο οι αμερικανικές εταιρείες, που εισάγουν τους σωλήνες.

H έρευνα καλύπτει σωλήνες άνθρακα και χαλυβδοσωλήνες διαμέτρου μεγαλύτερης των 16 ιντσών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως στη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Είναι δε μέρος των 94 υποθέσεων, που η κυβέρνηση Τραμπ έχει ανοίξει με στόχο να προστατεύσει τις μεταποιητικές βιομηχανίες των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Το υπουργείο Εμπορίου έχει υπολογίσει ότι το 2016 οι εισαγωγές τέτοιου είδους σωληνών από την Ελλάδα ήταν αξίας 70 εκατ. δολαρίων, από την Κορέα και την Τουρκία ανήλθαν στα 150,3 εκατ. και 116,1 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, από την Κίνα ήταν ύψους περίπου 139 εκατ. δολαρίων και από την Ινδία 26 εκατ. δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!