Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στο 6,82% υποχώρησαν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων
[Κέρδος]: Στο 6,82% υποχώρησαν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων

[Κέρδος]: Στο 6,82% υποχώρησαν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν σήμερα 22 μονάδες βάσης (0,22 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 6,82%, εν μέσω θετικών ειδήσεων σχετικά με την πιθανή ελάφρυνση του χρέους της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε χθες ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να είναι «ρεαλιστές» στους δημοσιονομικούς στόχους που θα θέσουν για την Ελλάδα μετά το 2018, υποδηλώνοντας ότι είναι πιθανόν να χαλαρώσουν οι σημερινοί δημοσιονομικοί στόχοι, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων (bunds) μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στις αρχές της διαπραγμάτευσης, αλλά η μείωση περιορίσθηκε μετά την απότομη άνοδο των τιμών του πετρελαίου, πριν από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ. Στα μέσα της συνεδρίασης, η απόδοση των bunds διαμορφωνόταν στο 0,22%, σημειώνοντας πτώση μόλις κατά μία μονάδα βάσης.

Οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης υποχώρησαν από 2 έως 5 μονάδες βάσης, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφει η απόδοση των γαλλικών 10ετών ομολόγων, η οποία μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,67%.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις μειώθηκαν λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα παρέμβει με αγορές ιταλικών τίτλων, εφόσον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα γίνει την Κυριακή στη χώρα είναι αρνητικό για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!