Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στις πλάτες των φορολογουμένων τα φιλόδοξα σχέδια του προϋπολογισμού -Τα μέτρα για να βγει το πλεόνασμα
[Κέρδος]: Στις πλάτες των φορολογουμένων τα φιλόδοξα σχέδια του προϋπολογισμού -Τα μέτρα για να βγει το πλεόνασμα

[Κέρδος]: Στις πλάτες των φορολογουμένων τα φιλόδοξα σχέδια του προϋπολογισμού -Τα μέτρα για να βγει το πλεόνασμα

Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα επωμιστούν το βάρος του φιλόδοξου πλεονάσματος που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 και το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το προσχέδιο  προβλέπει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 6,6 δισ. ευρώ και ανάπτυξη 2,4%. Μάλιστα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά ότι η ισχυρή ανάπτυξη που θα επιτευχθεί, με τη διαφορά από το 2017 να φτάνει στο 0,6% του ΑΕΠ, θα συμβάλλει στο να επιτεχθεί ο στόχος του πλεονάσματος.

Από τα 6,6 δισ. ευρώ του πλεονάσματος τα  530 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από κατάργηση φοροαπαλλαγών και άλλων μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση των κρατικών εσόδων.

Τα μέτρα είναι ήδη γνωστά και αφορούν στα εξής:

Κατάργηση φοροαπαλλαγών

Καταργείται η έκπτωση 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες όταν αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματος και οι οποίες ίσχυαν μέχρι σήμερα. Στόχος είναι η εξοικονόμηση φορολογικών δαπανών 121 εκατ. ευρώ.

Η κατάργηση της έκπτωσης φόρου κατά 1,5% που ισχύει για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων με στόχο την εξοικονόμηση 68 εκατ. ευρώ.

Η κατάργηση της έκπτωσης που ισχύει για τη βoυλευτική αποζημίωση και τη φοροαπαλλαγή των δικαστικών με στόχο πρόσθετα έσοδα 44 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!