Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στην ελληνική αγορά σύντομα η κάρτα Alipay
[Κέρδος]: Στην ελληνική αγορά σύντομα η κάρτα Alipay

[Κέρδος]: Στην ελληνική αγορά σύντομα η κάρτα Alipay

«Πολύ σύντομα η κάρτα Alipay θα είναι στην ελληνική αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε πρόσφατη εκδήλωση δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληροφόρησης SMART CITY από την κινεζική εταιρεία ΖΤΕ, για τους κινέζους τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα.

Σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ στον πρόεδρο του επιμελητηρίου ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές τράπεζες είναι ότι η διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο, δεν εμφανίζονται νομικά ή νομοθετικά εμπόδια και φαίνεται ότι και η κυβέρνηση αλλά και η κινεζική πλευρά συνεχίζουν τις συνομιλίες με διάθεση να ξεκινήσει η λειτουργία της σχετικής πλατφόρμας το συντομότερο.

Στόχος μιας τέτοιας συνεργασίας είναι οι Κινέζοι τουρίστες ή επιχειρηματίες που βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν ήδη λογαριασμό Alipay να μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές σε μαγαζιά στη χώρα μας μέσω αυτού του μηχανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα πληρωμών Alipay από την άνοιξη του 2016 έχει ξεκινήσει την προσπάθεια διείσδυσης στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Alipay αποτελεί πλατφόρμα αντίστοιχη με το PayPal, με τη διαφορά ότι όποιος έχει λογαριασμό Alipay μπορεί, εκτός από αγορές online, να κάνει και αγορές σε συγκεκριμένα καταστήματα, εστιατόρια κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!