Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τα στοιχήματα της νέας χρονιάς στα μεγάλα έργα
[Κέρδος]: Τα στοιχήματα της νέας χρονιάς στα μεγάλα έργα

[Κέρδος]: Τα στοιχήματα της νέας χρονιάς στα μεγάλα έργα

Αν μέσα στον Ιανουάριο ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου (ήδη γίνονται εργασίες καθαρισμού του ακινήτου) και τα αντίστοιχα έργα στο Ελληνικό, θα είναι οι πρώτες θετικές ειδήσεις για την αγορά κατασκευών έπειτα από μια σχεδόν νεκρή χρονιά με πλήθος ακυρώσεων μεγάλων διαγωνισμών. Ειδικά το τελευταίο εξάμηνο της χρονιάς που φεύγει, η νέα κυβέρνηση προχώρησε στην ακύρωση αρκετών διαγωνισμών, ενίοτε για να συμμορφωθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής επιχειρεί να «ξεκολλήσει» αρκετούς διαγωνισμούς που έχουν μπλέξει σε κυκεώνα προσφυγών. Η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε προ εβδομάδων δεν έχει προς το παρόν φέρει αποτελέσματα, αλλά εκτιμάται πως ο σημαντικότερος διαγωνισμός που «ανασταίνεται» είναι το πρώτο τμήμα (Αλσος Βεϊκού – Γουδή) της νέας γραμμής 4 του μετρό Αθήνας. Οι Αθηναίοι παραμένουν, όμως, επιφυλακτικοί καθώς βλέπουν τις εργασίες για την επέκταση της γραμμής 3 στο τμήμα Χαϊδαρι – Πειραιάς με έξι σταθμούς, να έχουν ήδη καθυστερήσει περισσότερα από δύο χρόνια και να προβλέπονται καθυστερήσεις άλλων δύο ετών.

Το μετρό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν αποτελούν, όμως, το μεγαλύτερο στοίχημα του Κ. Καραμανλή για το 2020. Ο ίδιος έχει επιλέξει να βάλει ψηλά στην ατζέντα την ακύρωση των πέντε από τους οκτώ διαγωνισμούς για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος και την υλοποίησή του με άλλο μοντέλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!